Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

terug bij af na stoppen medicatie

Geschreven op: Zaterdag 31 Maart 2018 om 07:59
Ongepast of beledigend?

Lieve lotgenoten,
Sinds 4 dagen ben ik gestopt met t laatste beetje ap. Sinds gisteren t gevoel weer helemaal terug bij af te zijn. Heel veel onrust, draaierig, misselijk en niet slapen (daarvoor had ik juist de ap). Afbouw tot t laatste kwartje ging Ok, maar nu dus drama. En dan weer bang dat t toch niet door stoppen komt, maar ik gewoon weer bij af ben....

Heeft hier iemand ervaring mee? En hoe lang duren die ontwenning verschijnselen? Of is het verstandig maar weer te beginnen. Wil eigenlijk ook de pam niet weer ophogen. Ik weet niet wat ik moet doen. T voelt alsof ik weer langzaam (eigenlijk heel erg snel) richting dat zwarte gat ga.

Charlot, afbouw ap is dus drama, ik zou nog maar even wachten
Liefs d. 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Han op Zaterdag 31 Maart 2018 om 09:09 Ongepaste reactie?

Ja d. ik heb die ontwenningsverschijnselen ook gehad met de afbouw van oxazepam en ook met diazepam. En in het verleden met antidepressivum.
Probeer het even te doorstaan. Dat kan best een paar weken duren. Anders kom je er nooit vanaf.
Het lijkt op weer terug bij af zijn en dat is het dan niet. Het zijn die ontwenningsverschijnselen.
Zeg steeds tegen jezelf het zijn ontwenningsverschijnselen die gaan weer over. En probeer daar niet bang van te worden, en ga wat afleiding te zoeken.
Het lastige met een burnout en medicijngebruik is dat je op t laatst niet meer weet of de klachten van de burnout zijn of van de medicijnen. En daar kom je alleen maar achter door heel langzaam met de medicijnen te stoppen.
Maar wel pas afbouwen en stoppen als je daar aan toe bent. Want je moet weer even door een vervelende periode.
Pas ook op dat je dan weer de pammen niet gaat verhogen, want die geven ook alleen maar klachten.
Als je daaraan verslaafd bent ( na twee weken)kom je er nog moeilijk vanaf en heb je vaak steeds meer nodig, omdat ze dan niet meer werken.
Zo kom je van de regen in de drup.
Dus heel lief zijn voor jezelf. Weer ontspannende dingen gaan doen, wat afleiding zoeken, enz.


Geschreven door: doorbijter op Zaterdag 31 Maart 2018 om 09:38 Ongepaste reactie?

Han,
Dank voor je reactie. Omdat het al een tijdje wat beter ging, ben ik langzaam aan t afbouwen met alle 4 verschillende troep. De eerste is deze ap, omdat ik daar nog maar een kwartje van nam. Tot aan dat kwartje ging de afbouw redelijk. Dit slikte ik al een paar maanden. Nu het wat rustiger werd, ben ik aan t laatste kwartje begonnen. In ruim 3 weken naar 0, Ok, t laatste stukje wel in 1 x en niet om en om.....

Volgende is idd de benzo. Daar ben ik zeker verslaafd aan. T voelt zo fijn om die nu gewoon even op te hogen. Ook de afbouw hiervan ging trouwens redelijk tot een halve. Daar steek ik nu al 2 maanden op. Mede door weken griep hier in huis en vakantie niet verder afgebouwd. Denk wel dat ik de beide paasdagen een kwartje erbij neem, anders is t niet te doen

Ham, heb jij t bericht van de traumatische ervaring geschreven.... ook dat herken ik dus maar al te goed. Heb nu nl al weer t gevoel helemaal terug.bij af te zijn en zie mezelf al weer opgenomen worden, grrr. Hoe voel jij je dan de afgelopen dagen?


Geschreven door: Han op Zaterdag 31 Maart 2018 om 10:11 Ongepaste reactie?

Doorbijter, goed dat je heel langzaam afbouwt. En volgens mij heb je nu geen terugval maar ontwenning van de ap. Maar logisch dat je daar weer bang van wordt.
Ik zou echt voorzichtig zijn met de pammen te gaan ophogen. (Alleen als t echt heel erg is wel nemen.)
Want anders kom je in zo''n cirkeltje. Je hersenen en lichaam moeten wennen aan geen ap en daar reageert het op. Dat gaat ook weer over, maar kan best een paar dagen tot weken duren.
Het lastigste van de afbouw is ook van een half of kwart naar 0, het echt stoppen dus, dat geeft de meeste klachten. En dat is ook psychisch wat lastiger omdat je je houvast aan dat pilletje kwijt bent. Maar JE KUNT HET ook zonder. En zonder de medicijnen in je lijf wordt je ook gezonder.

Ja ik heb geschreven dat een (ernstige) burnout traumatisch is. Dat wordt nog veel te weinig begrepen door medemensen en ook huisartsen, psychologen, enz.

Ik heb op dit moment weer wat stress situaties op mijn pad en dan ga ik ook meteen slecht slapen (dat geeft dan ook al weer klachten) en krijg pijn op de borst, duizelig, suizende oren, wazig zien, trillen. Je kent t wel.


Geschreven door: doorbijter op Maandag 2 April 2018 om 10:54 Ongepaste reactie?

Han,
Ik heb nog een vraagje voor je over de afbouw pam.

Afgelopen 2 dagen heb ik een kwartje neer pam genomen en beide dagen redelijk door gekomen. Vanmorgen wel weer slecht wakker, maar volgens mij ben ik door de ergste ontwenning heen. En ik miet zeggen , t geeft wel een soort van kick dat ik gewoon van ťťn van die troep helemaal af ben. Ik heb nog 2 soorten ad, maar in dermate lage dosis dat ze voor een evt depressie niets doen. Gelukkig weet ik al veel langer dat ik niet depressief ben en dat t echt alleen de BO is, Ok in combinatie met wat lastige persoonlihkheidstrekken.....

Maar nu dus eerst afbouw pam en daarover zou ik graag van je weten welke ontwenningsverschijnselen je hiervan had en hoe je wist dat t echt niet de BO was die de klachten gaven. Voor die 2 ad kan ik leven met wat ontwenningsverschijnselen tijdens afbouw (al ga ik die beide heel erg langzaam doen en pas als ik stabiel ven na afbouw benzo), maar voor die van de benzo ben ik bang. Ik heb nog steeds zo erg het gevoel dat ik niet zonder kan. Als ik me s ochtends ellendig voel en ik neem een kwartje, voel ik me na een tijdje echt wat beter. Of zal dat alleen maar gewenning zijn? En weet jij nog hoe lang jij over het laatste halfje diazepam gedaan hebt om af te bouwen en had je al meteen klachten en welke klachten had je dan? Heb je trouwens tijdens afbouw nog veel aan de site benzodebaas gehad?

Han, sorry voor de vele vragen, maar ik zou heel blij zijn met een reactie van jou. Dank alvast


Geschreven door: Han op Maandag 2 April 2018 om 16:07 Ongepaste reactie?

Wat goed Doorbijter dat dat al is gelukt!
Eigenlijk zouden antidepressiva de afbouw van benzodiazepines wat op moeten vangen.
Benzo''s afbouwen is moeilijker dan ad.
Het laatste kwartje diazepam heb ik drie weken over gedaan en zelfs dat kwartje nog geprobeerd in tweeŽn te krijgen.
De ontwenningsverschijnselen lijken heel veel op burnout klachten. Ik heb daar toen nog een verslavingsarts over geconsulteerd, die ook de verschillen niet zag.
Dat maakt me ook niet uit. Ik was in ieder geval van de benzo''s af. Want uiteindelijk wordt je daar niet beter van. het kan even wat rust geven, maar je bent er snel aan verslaafd en krijgt dan de bijwerkingen en ontwenningsverschijnselen.
Na het stoppen had ik er nog enkele weken last van: gestresst gevoel, hartkloppingen, suizende oren, slecht slapen. Ik was wel trots op mezelf dat ik afgebouwd en gestopt was. Ik wilde ook heeeeel graag van die pillen af en het weer zelf doen, zonder medicatie. Voel me uiteindelijk lichamelijk beter, gezonder.
Soms is een periode medicatie wel nodig natuurlijk. Maar ik wil liefst (als mogelijk) zo snel mogelijk daar weer vanaf, voordat je er de rest van je leven aan vast zit en t niet meer lukt om er vanaf te komen.
Nou ben ik wel heel erg gevoelig voor die benzo''s, dat zal niet iedereen zo erg hebben. Dat heeft te maken met mijn hooggevoeligheid.
Dat je je ''s morgens met een kwartje beter voelt, kan ook psychisch zijn?
Benzodebaas heb ik alleen in het begin van de afbouw om hulp/tips gevraagd.


Geschreven door: doorbijter op Woensdag 4 April 2018 om 10:34 Ongepaste reactie?

Han, dank voor je bericht. Ik ga eerst even wat stabieler worden op 2 x een kwart en daarna met 1/8 afbouwen. Heb t gevoel toch even in een dopje te zitten. Ga me niet verder inlezen in ontwenning, want ik kom de meest ellendige verhalen tegen. Daar word ik alleen maar angstiger van.
Voel jij je inmiddels al weer wat beter?


Geschreven door: Han op Donderdag 5 April 2018 om 12:49 Ongepaste reactie?

Doorbijter, de verhalen over ontwenningsverschijnselen kunnen inderdaad heftig zijn. Ik heb ze ook gelezen. En gesprekken over gehad met verslavingsarts (niet omdat ik verslaafd was, maar om ze goed af te bouwen met zo weinig mogelijk klachten) en met Novadic Kentron, die ook mensen helpen met medicijnen afbouwen.
Het lastige is als je ook tegeljkertijd in een burnout zit omdat de klachten zo op elkaar lijken.
Ik gebruik nu gelukkig niets meer en wil dat ook alleen maar in uiterste nood doen, als het echt niet anders kan, omdat ik weet hoe lastig t is er weer vanaf te komen. En gezond zijn ze niet. Ze kunnen heel even wat rust geven.
En die verhalen over ontwenning lezen maakt je dan alleen maar onrustig, had ik ook. maar maakt ook wel duidelijk dat het geen fijne medicijnen zijn. Afbouwen benzo''s is nog zwaarder dan afbouwen dan opium.
Maar goed dat je het langzaamaan doet. Hoop dat je snel weer wat stabiel voelt.
Bij bij schommelt het ook nog steeds. Soms weken dat ik me (in verhouding) redelijk goed voel en dan ineens om niks? toch weer een terugval: slecht slapen, spanningen en pijn in mijn lijf, maagpijn, enz. al die klachten weer. En dat kan ik dan nergens op terugbrengen waardoor het komt.
Het blijft voor mij moeilijk accepteren dat het zo lang duurt.


Geschreven door: Bakkie op Donderdag 19 April 2018 om 19:29 Ongepaste reactie?

Wie heeft er ervaring met ap quintipine overdags nemen.
Ik wordt er gigamoe van en functioneer dan helemaal niet?
Dus neem alleen voor slapen gaan.
Het werkt ong 8 uur zeggen ze,maar er zijn ook weer verhalen dat het in je bloedspiegel blijft net als een ad die je opbouwd.


Geschreven door: Miriam op Vrijdag 20 April 2018 om 09:27 Ongepaste reactie?

Hoi Doorbijter
Ik herken jouw verhaal helemaal. Ik ben ook gestopt met de AP. Afbouwen gaat goed maar nu ik helemaal gestopt ben zit ik weer in een dip en ben ook zoo bang voor complete terugval. Nu zlis er in mijn leven op dit moment veel stress dus met mijn verstand weet ik wel dat dit ook grote rol speelt. Nu gevoel nog . .


Geschreven door: doorbijter op Vrijdag 20 April 2018 om 12:21 Ongepaste reactie?

Miriam,
Fijn weer even van je te horen. Ben je t laatste kwartje ap gestopt? Ik moet zeggen dat dat bij mij best redelijk ging, behalve 2 dagen zoals hierboven geschreven, haha. Gelukkig ging t daarna langzaam weet beter. Ben nu met ad laatste 1/8e bezig, nog 1 week en dan ook daar vanaf. En met de pam, nu nog 0,33. Gaat tot nu toe best Ok. Ben jij al van je oxa af? Zo ja, erg last van ontwenningsverschijnselen


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)