Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

irene

Geschreven op: Donderdag 29 September 2005 om 18:51
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Ik ben een vrouw van 38 jaar en al een hele tijd niet lekker in mijn vel. De laatste drie weken heb ik totaal geen eetlust meer, vooral 's-morgens misselijk en de gedachte aan eten doet me al kokhalzen. Ben naar de dokter geweest en die heeft me bloed laten prikken. Nu is het zo dat ik de afgelopen twee jaar nogal het nodige heb meegemaakt. Mijn vader heeft prostaatkanker; we zijn drie jaar bezig geweest voor een tweede kindje toen ik zwanger werd wat resulteerde in een miskraam, daarna weer zwanger en weer een miskraam. De derde keer had ik gelijk al veel last van bekkeninstabiliteit en in overleg met artsen besloten dat het risico te groot zou zijn op blijvende invaliditeit dus mijn ozo gewilde zwangerschap heb ik af moeten laten breken. Zo zijn er nog wel een aantal dingen meer gebeurd maar mijn vriendin zegt dat de (maag)klachten die ik nu heb volgens haar psychisch is als reactie op alles wat er gebeurd is. Herkent iemand dit ) ik bedoel dan geen eetlust meer, misselijkheid, kokhalzen ???

Ik hoor het graag

groetjes,
irene
 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 9 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9]

Geschreven door: N. op Zaterdag 1 Oktober 2005 om 17:30 Ongepaste reactie?

IRENE,
als je zoveel achter de kiezen hebt, is het niet vreemd dat je daarvoor vroeg of laat de "rekening" betaalt. maar of dat psychisch is, is maar de vraag. voor je konclusies trekt zou ik eerst de bloeduitslagen van de dokter afwachten. wat opvalt, is dat je geen andere stressgerelateerde symptomen noemt, en juist deze symptomen zijn vaak kenmerkend voor een langdurige fysieke en\of mentale belasting. het niet noemen van dergelijke symptomen is een indicatie dat er mogenlijk een andere oorzaak is hoewel stress of uitputting niet uit te sluiten zijn.
succes


Geschreven door: irene op Zaterdag 1 Oktober 2005 om 17:50 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ben bij de dokter geweest voor de bloeduitslagen en die waren allemaal goed. Heb wel degelijk nog andere klachten zoals nergens geen zin meer in hebben, zitten denken aan niets, snel geirriteerd zijn, slecht slapen ( 's-ochtends om vijf uur klaar wakker zijn ) Heb goed met de huisarts gesproken en die denkt dat ik een depressie heb. Moet maandag terugkomen om aanpak te bespreken. Ik ben er wel van geschrokken moet ik zeggen want depressie associeer ik altijd met levensmoe zijn en dat ben ik zeker niet.
Kan iemand tips geven om er snel weer bovenop te komen ?

bedankt en groetjes,
Irene


Geschreven door: Eva op Maandag 3 Oktober 2005 om 11:41 Ongepaste reactie?

Tips tegen depressie. Wat mij hielp was fietsen in mooie, rustige omgeving (door beweging breek je stresshormonen af!!). Mezelf wat meer verwennen: muziek luisteren, laten masseren. Praten over wat ik voel, huilen. Af en toe de telefoon ernaast en tijd voor mezelf. Ruimte voor problemen van anderen heb ik nu gewoon minder, en geef dat ook aan! Maar vooral accepteren dat je je zo voelt; dit laatste is moeilijk maar wel belangrijk. Sterkte, en beterschap!!


Geschreven door: Gerrie op Maandag 7 November 2005 om 13:38 Ongepaste reactie?

Ha Irene,

Jouw klachten komen me zeer bekend voor. Heb zelf ook last gehad van gebrek aan eetlust. Was in 3 maanden tijd ook 13 kilo afgevallen! Deed er de hele ochtend over om 1 sneetje brood naar binnen te werken. Ik ben nu 3 maanden thuis en het gaat langzamerhand wat beter en heb weer gewoon trek in mijn eten.Wat heel belangrijk is: ga dingen doen die je leuk vindt. Denk lekker alleen aan jezelf! Ga fietsen, lopen, want beweging is inderdaad heel erg belangrijk. Doe niets waar je geen zin in hebt. Schaam je er niet voor als je moet huilen, het lucht op! Maar ga niet thuis zitten niets doen want daar knap je niet van op. Doe zoveel mogelijk dingen waar je weer een beetje energie mee opbouwd. Je zult zien dat je af en toe een terugval zal krijgen. Schrik hier niet van, probeer dit te accepteren, het hoort er namelijk alemaal bij.
Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat je wat aan mijn advies hebt.


Geschreven door: David op Donderdag 17 November 2005 om 09:18 Ongepaste reactie?

ik ga ook kokhalzen van eten in de ochtend, ik eet alleen savonds


Geschreven door: lily op Donderdag 17 November 2005 om 19:08 Ongepaste reactie?

Dat niet eten, kokhalzen herken ik heel goed, ik ging zelfs wel eens overgeven. Ik heb een burnout (iets waarvan ik dacht dat ik dat nooit zou krijgen en ook totaal niet heb zien aankomen). Ik ben ook een keer in een week vier kilo afgevallen, omdat ik niet of amper kon eten. Ik dacht echt dat het lichamelijk was, omdat ik zelfs ging overgeven, maar ook mijn bloed was goed. Nu geloof ik wel dat het door de zenuwen/gespannenheid kwam. Maar je weet toch niet wat je overkomt als je zoiets "ineens" hebt... En Irene, na alles wat je hebt meegemaakt is het m.i. heel niet zo gek dat je nu zo bent, het moet er een keer uit komen... Ik hoop dat je goede hulp krijgt, sterkte ermee.


Geschreven door: Jan Schutte op Zaterdag 17 December 2005 om 20:58 Ongepaste reactie?

Ik heb op msn een groep opgericht waarbij mensen hun problemen met elkaar kunnen bespreken. Je kunt lid worden door te mailen naar overspannen@groups.msn.com


Geschreven door: Gaby op Vrijdag 13 Juli 2007 om 16:44 Ongepaste reactie?

ik heb ook totaal geen eetlust meer.. ben in een half jaar 14 kilo afgevallen.. ik zat eerst op goed gewicht woog 54 kilo.. nu weeg ik 40 met een lengte van 1.65.. ben 16 jaar.. ik voel me continu moe en slap.. ik probeer wel te eten en wil egt zo graag mijn oude gewicht terug.. ik voelde me toen beter en zag er beter uit.. ik vind het egt erg.. inmiddels probeer ik al een half jaar van alles.. ik ben al een half jaar ofzo bezig met onderzoeken in het ziekenhuis dieetiste en noem maar op.. ik heb alles geprobeerd.. binnen kort krijg ik een algeheel onderzoek.. daarbij heb ik ook een angststoornis.. en durf bijna me huis niet uit.. ik praat wel bij GGZ.. alleen me gewicht word er niet beter door.. en mensen maken zich zorgen om mij en denken soms zelfs dat ik anorexia heb.. nouw dat is dus egt niet zo.. ik vind me zelf helemaal niet mooi zo dun.. ik snap niet hoe mensen dat kunnen zeggen... maar weet iemand wat ik kan doen om me eetlust terug te krijgen en vooral mijn oude gewicht.. xxx Gaby


Geschreven door: WANDA op Donderdag 6 September 2007 om 19:56 Ongepaste reactie?

HALLO IK BEN WANDA BEN 25 JAAR MOEDER VAN TWEE KINDEREN IK BEN AL EEN JAAR MOE EN VRESELIJK MOE LIEFST WIL IK DE HELE DAG SLAPEN EN BEN BEHOORLIJK GEERRITEERD WIL NIETS MEER DOEN VOEL ME EENZAAM WIL ALLEEN ZIJN HET LIEFTS ZO MOE BEN IK IK HEB HET PUT NIET OM MET ME KINDEREN TE SPELEN WIL OOK VEEL ETEN EN ALLES SNEL DOEN IK BEN OOK NAAR DE DOKTER GEWEEST EN BLOED WEZZEN PRIKKEN ALLES WAS GOED HIJ ZEI JE BENT GEESTELIJK VERMOEID MEER NIET MAAR IK MAAK ME TOCH ZORGEN IK WIL NIET MEER MOE ZIJN EN WEER NORMAAL MOEDER KUNNEN ZIJN HELP WAT KAN HET ZIJN WANDA


Geschreven door: hoi jose op Zaterdag 22 September 2007 om 15:41 Ongepaste reactie?

ik herken jullie klachten zo goed gaby ik heb ook maanden lang niet kunnen eten maar heb me zelf gedwongen en dit is dwingen om te beginnen met een klein bekertje jochert dan alleen maar vloeibaar , maar je moet iets eten en wat denk je als je savonds tegenover je man zit en die kan heel veel eten en ik word misselijk als ik dit zie,dit is toch niet normaal ,nee dit zwaar klote hoop nog van je te hooren sterkte grtjes jose


Pagina 1 van 9 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)