Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overspannen.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overspannen.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jannie

Geschreven op: Zondag 25 Mei 2008 om 19:33
Ongepast of beledigend?

Hallo, ben blij dat ik op deze site terecht ben gekomen! Alles is zo herkenbaar...zijn er hier ook mensen die weinig begrip bij hun werkgever tegen zijn gekomen???
Ik ben nu 2 weken thuis, met allerlei klachten. Huisarts schrijft rust voor, en even niet werken. Moet nu wekelijks op controle bij de huisarts voor oa bloeddrukmeting en een kort gesprek. Slik nu ook sinds 1 week oxazepam,moet eerlijk zeggen, werkt goed, maar de tranen blijven toch lopen. Nu willen ze morgen op mijn werk een gesprek met mij...en ik trek het niet....Door de medicijnen kan ik geen autorijden, en zonder voel ik me momenteel een wrak. Ben ik verplicht om naar een gesprek met mijn leidinggevende en personeelszaken te gaan, als ik voel dat ik dit niet trek??
Heb de arbo-arts heel even telefonisch gesproken, en hij dacht dat ik simuleerde....tenminste nam het niet erg serieus. Zijn er meer mensen op dit forum die hiermee te maken hebben gehad? Vraag me nu af of ik me aan het advies van de huisarts moet houden, en het gesprek af moet zeggen. Denk dat ik daar morgen keihard ga zitten janken...want ik moet met de trein, met de bus, nog 25 min lopen, en dan het gesprek in...Ze willen op mijn werk weten wat ik ga doen en wanneer, terwijl in nog midden in het proces zit van alles...Help...wordt hier heel onrustig van...en huil alleen maar meer...Hoop dat iemand mij hier advies kan geven. Groetjes Jannie 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Stressix op Zondag 25 Mei 2008 om 20:30 Ongepaste reactie?

Ha Jannie,

Mijn baas kon de boom in. Dit slaat nergens op. ik weet niet of je verplicht bent,maar volgens mij moeten ze zich gedeisd houden tot het eerste consult van de bedrijfsarts is geweest. De arts stelt een diagnose via de telefoon? Lijkt me een héle knappe dokter.

Ga er van uit dat de huisarts degene is die jouw belangen in het oog houdt. Sta er op dat er eerst onderzoek wordt gedaan door de bedrijfsarts, en niet via de telefoon.
Van wie is het initiatief uitgegaan voor het telefonisch overleg) Van jou, van de arts? Die krotenkoker is zelf ziek.

Ben jij iemand die makkelijk te beïnvloeden is? Die door druk uit te oefenen overstag gaat? Zou je eerste keer zijn om te oefenen in het stoppen hiermee. ik ging dus niet. Neem contact op met een advocaat arbeidsrecht of een vakbond. Ik heb de stellige indruk dat je werkgever heel ver buiten het potje pist.

Suc6


Geschreven door: Jannie op Zondag 25 Mei 2008 om 22:36 Ongepaste reactie?

Ok, dan...ik voelde me ook al behoorlijk rot hieronder...levert extra stress op idd. Ik zal morgen eerst de vakbond maar gaan bellen dan...en daarna ga ik voet bij stuk houden dat ik onderzocht wil worden door de bedrijfsarts. Ik moest daar de vorige keer al heen, maar dat was 1,5 uur rijden..en met oxazepam trok ik dat niet. Toen heeft hij mij telefonisch gebeld...mijn baas wilde eerst dat ik met een taxi ging, of dat iemand mij ging brengen. Volgens de vakbond moest ik dit wel doen, maar als het medisch niet ging, vonden ze dat de controlerend arts bij mij thuis moest komen. Mijn werkgever gooit het nu op werkweigering..maar ik trek het echt niet! Ga morgen eerst maar vakbond en huisarts bellen...ben ook benieuwd naar de bloedonderzoeken. Omdat ik zo vreselijk moe ben, wilde hij eerst die uitslag afwachten. Vorige week had hij het wel over een psycholoog, maar daar ben ik een beetje bang voor. Ik ben niet gek, alhoewel mijn relatie momenteel ook op springen staat. Mijn partner heeft geen werk, en we hebben een zoontje van 5..dus tsja...ik kan het me niet veroorloven door deze gekkigheid om mijn baan kwijt te raken. Heb de laatste tijd steeds erg benauwd gevoel (alsof ik geen adem krijg en flauw ga vallen), verder huil ik steeds, zomaar om niks...barst spontaan in janken uit. Of ik ben ernorm boos ineens. Heb ook hartkloppingen, en steken in mijn borstkas en rug..zit er gewoon geloof ik helemaal doorheen...slaap sinds ik thuis ben wel heel veel. Bedankt voor je advies...Groetjes Jannie
PS weet je trouwens hoelang zoiets duurt? Ik schrik hier op dit forum van alle maanden en weken die ik zie...Had zelf zoiets, van hooguit 6 weken en dan weer kunnen werken. Dit was ook wat de arbo-arts zei (ik laat je geen weken thuis zitten, er moet een oplossing gezocht worden, dus ga maar denken over je toekomst bij ... (bedrijf waar ik werk). Vond dit behoorlijk dwingend!Verder zei hij dat hij als arbo-arts mij aan het werk kon sturen, tegen het advies van de huisarts in! Klopt dit???


Geschreven door: Stressix op Zondag 25 Mei 2008 om 22:55 Ongepaste reactie?

Hoi Jannie,

Laat ik beginnen met de laatste vraag, die is het makkelijkst. Hersteltijden variëren nogal. Vaak maanden. Ik ben inmiddels een half jaar thuis. Heb ik het over een combinatie van een burn-out en een posttraumatisch stress syndroom. Dolle boel al met al. Maar al draait de wereld een dag achterstevoren, ik ga pas aan het werk als ik beter ben. En ja, er is sprake van herstel. Stapje voor stapje en soms een stap terug.

Als ik in jouw schoenen stond, waarvan ik me realiseer dat ik daar niet sta, ging ik morgen niet achter het stuur zitten van een auto, en ga geen dingen doen die je niet trekt. Ik snap dat het ongelooflijk vervelend zou zijn als je je baan kwijtraakt, maar er zijn ergere dingen. Je kunt van alles willen maar als je lichaam aangeeft dat het genoeg is geweest dan houdt het op. En op dit moment is er volop werk. Misschien dat dát de druk wat wegneemt.

Als die kwiebus het op werkweigering gooit, laat je dan niet bang maken. Laat hem alles maar op papier zetten en zie wat er van komt. Ik betwijfel of hij dit gaat vastleggen. Werkweigering betekent ontslag op staande voet. Dat is aan te vechten bij de rechter. En laat ik eerlijk zijn, uit wat je beschrijft van je baas kan ik niet opmaken dat de liefde tussen jullie erg groot is.

Je arbo arts is een knurft. Die durft nogal wat te beslissen. Op deze site: http://www.burnin.nl/?id=rei_kla vind je een en ander over klachten en arbo artsen.

Als jouw baas dat gesprek écht wil, kan hij ook nog naar jou toe komen.

Om door een psycholoog behandelt te worden hoef je niet gek te zijn. Tenminste als je mij voor gek wil verslijten vind ik dat prima, maar dat is niet de indruk die mijn omgeving van me heeft. Als dat zo zou zijn schreef ik dat op een briefje, liet dat door een arts tekenen en ging met pensioen. Ik denk dat je best toe bent aan persoon die jou een spiegel voorhoudt en je vraagt welke keuze de beste is voor jezelf.

Succes

Ik hoor van je. Probeer gewoon te slapen, heb je nodig. Verder moet je eens rondkijken bij Mamaniem en Erna als het gaat om mineralen.

Groetjes


Geschreven door: Gerrie op Maandag 26 Mei 2008 om 01:42 Ongepaste reactie?

Ha Jannie,

Je zit in een verschrikkelijke rotsituatie! Toen ik voor de eerste keer naar de arbo-arts moest heb ik me ook gek gejankt. Hoe dichter ik bij me werk kwam, hoe benauwder ik het kreeg! Heb huilend in de gang in een hoekje zitten wachten,tot de arbo-arts me kwam halen. Ik was super zenuwachtig. Zat een partij te stotteren en wist niet eens op de eenvoudiste dingen te komen! Toen ik mijn e-mail adres moest opgeven en ik met www.hotmail en nog iets aan kwam zetten, moest hij lachen. Hij vond het toch wel duidelijk dat ik diep in de put zat, dus overspannen was. Heb het verder met mijn leidinggevende moeten regelen. Heb haar altijd eerlijk vertelt met wat voor therapieen ik bezig was. Heb bij de psycholoog ook E.M.D.R. gehad. Heb daar een uitleg van aan haar gegeven. Dit waardeerde ze heel erg.
Ben begonnen met koffie te drinken met mijn collega''s. daarna ging ik (ik werk in een verpleeghuis) naar de afdeling om een uurtje aanwezig te zijn. mocht zelf doen waar ik zin in had, al was het alleen maar praten met de bewoners. Zo heb ik het steeds verder uitgebreid. Eerst begon ik in dat uur steeds meer te doen. Schreef iedere keer als ik op de afdeling was geweest hoelang ik was geweest en wat ik had gedaan. Zo kon mijn leidinggevende een beetje zien wanneer het goed met me ging, en wanneer het wat minder ging. Zo heb ik dat steeds verder uitgebreid. Ben deze zomer al drie jaar bezig, maar schrik hier niet van! Kijk naar hoelang je erover hebt gedaan om overspannen te worden, zolang heb je ook nodig om te herstellen. Je zult je leven lang op je grenzen moeten blijven letten, anders zou je weer vervallen in je oude "fouten".
Ik dacht net zo over een psycholoog als jij, want ik ben toch niet gek!!! Nee ik ben zeker niet gek! Heb me gek gehuild voordat ik de grote stap heb durven zetten. Nu ben ik blij dat ik gegaan ben! Je kan je problemen met haar/hem bespreken. Je krijgt handvaten aangerijkt hoe je met bepaalde problemen om kunt gaan enz. Echt, gewoon doen!
wat betreft je werk: laat je niet gek maken! Je zit pas twee weken thuis! Komop zeg! Bel anders je huisarts op wat je hiermee moet. Misschien dat hij contact op kan nemen met je werkgever. Ik moest zelf pas na een week of 5 naar de arbo-arts. Kon daarna ook nog niet naar mijn werk. Kon dat gewoon niet aan. Had heel veel huilbuien, was echt burnout. Denk alsjeblieft aan jezelf! je bent niet voor niets overspannen! dat is een teken dat je slecht voor jezelf hebt gezorgt. Wat jij nu nodig hebt is vooral: RUST. Probeer elke dag even naar buiten te gaan en zoek dingen om te doen, waar je plezier in hebt.
Heel veel sterkte toegewenst!!!
groetjes gerrie110679Geschreven door: Jannie op Maandag 26 Mei 2008 om 12:18 Ongepaste reactie?

Hoi Gerrie, Dank je wel...Ben blij dat er hier mensen zijn die het allemaal wel snappen. Heb momenteel een half jaar contract, dit loopt over 3 maanden af...dus ik kan er denk ik wel van uit gaan, dat ik in een WW uitkering val. Ze willen me zo snel mogelijk aan het werk hebben, wat dus in mijn situatie onzinnig is. Zou me heel veel energie kosten om zo snel mogelijk weer op de been te zijn, laat staan dat ik dan voor een paar weken nog zou moeten reintegreren. Onlogisch toch? Heb vanmiddag weer afspraak bij de huisarts. Grt Jannie


Geschreven door: Stressix op Maandag 26 Mei 2008 om 12:21 Ongepaste reactie?

Ha Jannie,

Mag ik vragen of het in een ww-uitkering vallen niet een bepaalde rust geeft? misschien een rare vraag, maar ik zit me af te vragen bij wat voor een bedrijf jij werkt dat ze daar zo met mensen omgaan.

Succes


Geschreven door: Marjanne op Maandag 26 Mei 2008 om 12:26 Ongepaste reactie?

Wat schokkerend om te lezen hoe jouw werkgever en de arbo-arts jou benaderen..
Als jij je hebt ziekgemeld, dan kan er geen sprake zijn van werkweigering. Kun je van je huisarts geen verklaring ontvangen, en hiervan een afschrift naar je werk sturen of zo? Dan heb je op schrift staan dat je ''ziek'' bent.

Kan me er erg boos over maken. Die mensen begrijpen totaal niet waar ze het over hebben...

Sterkte!

Marjanne


Geschreven door: Barbara op Maandag 26 Mei 2008 om 13:52 Ongepaste reactie?

Je bent helemaal niet verplicht om naar zo''n gesprek te gaan, dat is pure intimidatie. Zelfs een arbo-arts hoef jij niet naar te luisteren, die kun je gewoon naar je eigen huisarts doorsturen. Als hij informatie wil, kan hij (volgens mij) gewoon bij je huisarts je medisch dossier opvragen.

Ik heb ook zo''n baas die ervan houdt om mensen te intimideren. Vanmorgen heb ik me ziek gemeld, voor het eerst in 1,5 jaar. Veel gezucht en gesteun vanaf haar kant, en dan heb ik nog niet eens verteld dat het om een burn-out gaat.
Daarover wilde ik namelijk eerst een arts spreken.
Moet vanmiddag dus nog terugbellen om te vertellen dat ik overspannen ben en voorlopig niet kom werken en ik zie er als een berg tegenop.

Sterkte!!!


Geschreven door: Jannie op Maandag 26 Mei 2008 om 18:05 Ongepaste reactie?

Hoi, ben bij de huisarts geweest. Bloedonderzoek was verder goed. Hij heeft me nogmaals 2 weken rust voorgeschreven en ik moet ook nog even doorgaan met de oxazepam. Heb het gesprek met personeelszaken afgezegd, omdat ik naar de huisarts moest. Kreeg daarna de reactie:"Kom maar langs als je bij de huisarts bent geweest voor het gesprek..." Ze begrijpen er dus duidelijk niks van. Heb nu ook een verwijzing gekregen naar de psycholoog, ga het toch maar doen..want ik heb momenteel het overzicht niet meer van hoe en wat...draai nu helemaal door...maar ze kunnen de boom in! Bedankt voor alle reacties en ik hoop dat ik door de gesprekken met de psycholoog weer een beetje tot rust kan komen. Heb inmiddels wel contact opgenomen met het Landelijk arbodienst net om informatie op te vragen. Ik mocht daar een klacht indienen, maar heb het niet gedaan. Maakt de toestand er niet beter op. Grt Jannie


Geschreven door: Barbara op Dinsdag 27 Mei 2008 om 18:01 Ongepaste reactie?

Ik heb je gister gezegd dat je niet naar je arbo-arts hoeft te luisteren, maar nu hoor ik weer van iemand dat dat juist de enige arts zou zijn waar je wel naar moet luisteren.

Ik weet het allemaal niet meer. smiley


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)