Folder Gek van je werk

U bevindt zich hier: Overspannen » Werkstress » Gek van je werk

Werkstress

Veel mensen hebben wel eens last van spanningen op het werk of in de privésfeer. Dit geeft geen reden tot bezorgdheid, mits iemand over voldoende vaardigheden beschikt om met deze spanningen om te gaan en er voldoende momenten zijn voor lichaam en geest om zich te herstellen. Als daar geen sprake van is, spreken we over chronische stress, waarvan de gevolgen ernstig kunnen zijn. Iemand kan zichzelf volledig opbranden. Dit wordt een ‘burn-out’ genoemd.

De training

De training ‘gek van je werk’ is een op effecten onderzocht programma. Onderzoeksresultaten hebben aangetoond dat deelname aan de training leidt tot een verbetering van de psychische gezondheid. Dit komt onder andere tot uiting in een daling van het ziekteverzuim, een toename van het psychisch welbevinden en een afname van burn-outklachten. Daarnaast blijken deelnemers vaker gebruik te gaan maken van effectieve vaardigheden om stress te voorkomen, zoals actief aanpakken en zichzelf geruststellen.

In de training staat vooral het ‘doen’ centraal. Er wordt aandacht besteed aan vaardigheden die de draagkracht vergroten. Er worden opdrachten gemaakt om stresssignalen in een vroeg stadium te leren herkennen en vaardigheden aangeleerd in het effectief omgaan met stress, zoals assertiviteit en tijdmanagement.

Voor wie?

De training is bestemd voor mensen die stressklachten willen voorkomen en/of bestrijden. Van de deelnemer wordt een actieve houding verwacht, omdat er thuis opdrachten gemaakt moeten worden, en er geoefend moet worden om de nieuwe vaardigheden eigen te maken. De ervaring heeft geleerd dat ook mensen die al stressklachten hebben, of in het verleden last hebben gehad van soortgelijke klachten, veel baat bij de training hebben.

Bijeenkomsten

Er zijn 9 bijeenkomsten van tweeënhalf uur. Maximaal zijn er tien deelnemers. Thema’s die besproken en geoefend worden zijn onder andere:

Oorzaken van stress
Leren ontspannen
Realistisch denken
Assertiviteit
Grenzen stellen en steun vragen
Omgaan met kritiek
Omgaan met conflicten
Tijdmanagement

Plaats en tijd

De training wordt meerdere keren per jaar gestart op een locatie in Rotterdam-Zuid. De trainingen worden zowel overdag als 's avonds gegeven.

Kosten

De training kost € 35,- aan materiaalkosten en € 15,- voor bijkomende kosten zoals zaalhuur.

Lees verder over overbelasting en burn-out -->

U bevindt zich hier: Overspannen » Werkstress » Gek van je werk
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overspannen.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)